hali beri

Пред да стане ѕвезда Хали Бери била бездомник

Пред да стане ѕвезда Хали Бери била бездомник

Оскаровката Хали Бери призна дека еден дел од својот живот го минала како бездомник. Поради тоа таа една година не разговарала со нејзината мајка, која не сакала да и позајми пари. – Денеска сум и благодарна за тоа, рече таа во интервју за „Пипл“. – Кога се преселив во Њујорк имав малку пари, кои ги […]

Хали Бери: Освојувањето на Оскарот не ми значи ништо

Хали Бери: Освојувањето на Оскарот не ми значи ништо

Во 2002 година актерката Хали Бери освои Оскар за главна женска улога во филмот „Monster’s Ball“, при што на церемонијата на доделувањето на наградите се појави во легендарниот фустан на „Ели Саб“. Кога се качи на сцената да го прими Оскарот, Хали одржа многу силен говор со јасна порака. – Овој момент е многу поголем […]