dubrovnik

Иванов: Интеграцијата на Балканот е клучна за безбедноста на ЕУ

Иванов: Интеграцијата на Балканот е клучна за безбедноста на ЕУ

Европската унија треба да го забрза интегративниот процес како витален елемент и дел од нејзината долгорочна стратегија за безбедност. Балканот секогаш бил крстосница на Европа, а стабилни земји значат и подобра заштита на нејзините југоисточни граници, порача Ѓорге Иванов на „Дубровник форум 2017“, што се одржува на тема „Јадранско-медитеранска соработка и безбедноста на Југоисточна Европа“. […]