cokolada

Јадењето чоколада три пати неделно го намалува ризикот од срцев удар

Јадењето чоколада три пати неделно го намалува ризикот од срцев удар

Конзумирањето на помали количества на чоколада може да ја намали шансата за добивање на срцев удар, се тврди во една нова студија. Експертите тврдат дека конзумирањето на две до шест мали порции чоколадо неделно, ја намалува шансата од нерегуларна работа на срцето за 20 отсто. До ваквиот заклучок тие дошле истражувајќи ја поврзаноста меѓу конзумирањето […]