bridzit dzons

Прасе како награда за новото продолжение на Бриџит Џоунс

Прасе како награда за новото продолжение на Бриџит Џоунс

Британската авторка Хелен Филдинг доби признание за најновата книга за авантурите на Бриџит Џоунс, а наградата вклучува шампањско и прасе. Филдинг наградата „Болинџер Евримен Водхаус“ за хумористична фикција ја доби за книгата „Бебето на Бриџит Џоунс“. Наградата името го добила по писателот Пелам Водхаус. Филдинг на 27 мај на фестивалот Хеј во Велс доби глостерско […]