baskijat

Сликата на Баскијат продадена за рекордни 110,5 милиони долари

Сликата на Баскијат продадена за рекордни 110,5 милиони долари

Сликата „Без наслов“ на авангардниот ументик Жан-Мишел Баскијат е продадена на аукција во „Сотби“ за рекордни 110,5 милиони долари. Како што соопшти денеска акциската куќа, ова е рекордна цена постигната за една слика на американски уметник. Во прашање е слика направена во стил на графити, која прикажува лице во форма на череп. Сликата ја купи […]