Свет

ЖИВО: Светот маршира против Трамп: Половина милион во Вашингтон

ЖИВО: Светот маршира против Трамп: Половина милион во Вашингтон

Милиони луѓе излегоа на улиците ширум светот за да се приклучат на “сестринските маршови“ против новиот американски претседател Доналд Трамп. Главниот протест почна во Вашингтон,…

Трамп ги отповика сите амбасадори

Трамп ги отповика сите амбасадори

Веднаш штом стана претседател, Доналд Трамп ги отповика сите амбасадори именувани од администрацијата на Барак…

Канадскиот премиер сака зацврстување на партнерството со САД

Канадскиот премиер сака зацврстување на партнерството со САД

Канадскиот премиер Џастин Трудо упати поздрави до новиот американски претседател Доналд Трамп и изрази желба Канада и САД да го зацврстат партнерството во областа на безбедноста и добрата соработка меѓу…