Регион

Комисијата за ЕУ во Бундестагот ќе расправа за Западен Балкан

Комисијата за ЕУ во Бундестагот ќе расправа за Западен Балкан

Комисијата за европски прашања при долниот дом на Германскиот парламент за утре закажала седница на која што централна тема треба да бидат состојбите во Западниот…

Анкета: Изедначени опциите „за“ и „против“ уставните измени на референдумот во Турција

Анкета: Изедначени опциите „за“ и „против“ уставните измени на референдумот во Турција

Опциите „за“ и „против“ уставните измени со кои треба да се воведе претседателски систем во Турција, имаат изедначи шанси на претстојниот референдум закажан 16 април, пкажуват резултатите од анкетите на…

„Труд“: Бојко Борисов има три варијанти за состав на новиот кабинет

„Труд“: Бојко Борисов има три варијанти за состав на новиот кабинет

Победничката партија на неделните парламентарни избори во Бугарија, Граѓани за европски развој на Бугарија (ГЕРБ) на поранешниот премиер Бојко Борисов, има три варијанти за состав на нов кабинет, оценува софискиот…