Македонија

Министерство за култура: Алаѓозовски ако има замерки, нека се откаже од средствата што ги добива за неговата издавачка куќа

Министерство за култура: Алаѓозовски ако има замерки, нека се откаже од средствата што ги добива за неговата издавачка куќа

Министерството за култура реагира на пресот на Роберт Алаѓозовски за националната програма. “Министерството за култура го изразува своето длабоко жалење што господинот Алаѓозовски и оваа…

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ-Дебарца

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ-Дебарца

Реакција на ВМРО-ДПМНЕ од Дебарца за соопштението на СДСМ. Следува целосната реакција: Очигледно е оправдувањето…

Алаѓозовски: Ќе преиспитаме од која позиција Канческа делела пари во Годишната програма и како!

Алаѓозовски: Ќе преиспитаме од која позиција Канческа делела пари во Годишната програма и како!

Ќе ја преиспитаме законитоста на донесената Годишна програма на Министерството за култура и ќе има одговорност за прекршувањата на законите. Годишната програма за култура е потпишана од министерка за култура…

Повик за склучување договори за огревно дрво

Повик за склучување договори за огревно дрво

Подружницата на „Македонски шуми” во Кавадарци објави повик за склучување договори за обезбедување огревно дрво и техничка дрвна маса. За дрва за огрев може да аплицираат синдикати во претпријатија, здруженија…