КолумниТемнина

Темнина

Приказната не води во древната Индија, кога еден алчен водач сакал да стане бог. Дури му заповедал на локалниот свештеник…

Патоказ кон фикцијата

Патоказ кон фикцијата

Дојде Филе и си отиде! Ја пофали Владата… навистина, но истовремено ја затвори вратата за јавноста и ги информира нашите…

Уффф…ама недела!!!

Уффф…ама недела!!!

Фин гостин, уште пофини домаќини. Учтиви и дипломатски изјави, како што е ред кога ти доаѓа ваков гостин. И прашањата…

Верник на верникот верник

Верник на верникот верник

Природноматематичките закони на вселената велат дека светот се заснова врз различности. Различноста на плус и минус наелектризираноста создава енергија. Енергијата…

Република Европска Македонија

Република Европска Македонија

Цели дваесет години плејада на македонски политичари не можеше, не сакаше или пак го избегнуваше решавањето на наметнатиот проблем околу…