Забава

Бидете дел од новиот спот на Северина

Бидете дел од новиот спот на Северина

На службениот канал на Северина на Јутјуб објавено е видео со инструкции за играње на „Италиана“, новиот хит на хрватската пеачка. Видеото ги надмина сите рекорди, зашто за само две недели има 5 милиони посети. Во текот на идниот месец ќе се снима спотот за оваа песна, а конкурсот е организиран за да се пријават […]

Сите граници на Европа во изминатиот милениум

Сите граници на Европа во изминатиот милениум

Во анимација која е поставена на YouTube прикажано е менувањето на границите во Европа во изминатите 1000 години, односно до почетокот на 21 век. Во оваа забрзана историска лекција може да се следи падот на римското царство, инвазијата на Монголите, ширењето на Третиот Рајх, но и распадот на Југославија.

Најсекси нации и дестинации

Најсекси нации и дестинации

Сајтот MissTravel.com спроведе истражување за најсекси нации. Околу 30 илјади Британки се изјасниле на прашањата – која нација и која дестинација се најсекси на светот. Грција во категоријата најсекси дестинација е убедливо прва. За неа гласале дури 40% од испитаниците. По неа следуваат Шпанија, Италија, Америка и Велика Британија. Листата на најсекси нација изгледа вака: […]

Четири светски рекорди за помалку од 10 минути

Четири светски рекорди за помалку од 10 минути

Џонатан Флорес собори четири светски рекорди за неполни десет минути. Првиот рекорд: скокна од височина од 11.358 метри, мораше со себе да носи боци со кислород, во специјално дизајниран костим. Тој сега го држи и рекордот за најдолго траење на скок со падобран, кој сега изнесува 9 минути и 6 секунди. Третиот рекорд е за […]

Пронајден производ за туширање без вода

Пронајден производ за туширање без вода

Лудвик Маришане, 22-годишен студент на Универзитетот во Кејп Таун, измислил производ наречен „DryBath“ кој всушност е еден вид гел што се нанесува на кожата и делува како вода и сапун. Со својот пронајдок тој ја освоил и годишната награда за иновација која може да најде своја примена во Африка и други неразвиени делови од светот […]