Економија

Грција се надева на уште една рекордна година за туризмот

Грција се надева на уште една рекордна година за туризмот

ДПА – Хамбург Рекордниот број туристички посети во 2016 година не беа доволни за да ги компензираат проблемите и економските мерки во Грција, но сигурно…

Заврши сеидбата на оризот

Заврши сеидбата на оризот

Земјоделците од регионот на Источна Македонија ја завршија сеидбата на оризовата култура во општиималниот временски…

ВМРО-ДПМНЕ: СДС не треба да зборува за економија

ВМРО-ДПМНЕ: СДС не треба да зборува за економија

„Домаќинлукот на СДС отиде со едно евро за Вицето Цела Македонија го виде домаќинлукот на СДС. Домаќинлукот на СДС најубаво е изразен во реченицата „едно евро за Вицето, едно евро…

СДСМ: Новата Влада ќе спроведува одговорни економски политики што ќе придонесат кон економски раст

СДСМ: Новата Влада ќе спроведува одговорни економски политики што ќе придонесат кон економски раст

„За неколку дена ќе се формира новата реформска Влада на Р.Мaкедонија и со брзо темпо ќе отпочне спроведувањето на вистинските реформи за подигнување на економијата коишто ќе значат квалитетен живот…