Нова книга поезија од Ана Дедова

Нова книга поезија од Ана Дедова

Поетската книга „Твоето ангелско лице“ од Ана Дедова беше промовирана во библиотека „Искра“ во Кочани.

Песните напишани во книгата се инспирирани од балканската поп ѕвезда Даниела Мартиновиќ, додека Дедова била на лекување. Збирката содржи 46 песни и е напишана на хрватски јазик, а излезе од печат со помош на Ненси Вијановиќ која стручно ги среди и препеа песните на хрбатски јазик.

Издавач на третата книга на Ана Дедова е библиотеката „Искра“ од Кочани, која и понатаму продолжува да ги стимулира авторите од овој крај.

Збирката „Твоето ангелско лице“ ќе биде претставена и пред хрватската публика во октомври во Загрев.

Ана Дедова е лице со посебни потреби и е активен член на литературниот клуб „Копнеж“ од Кочани.

Поврзани вести

ВМРО-ДПМНЕ: Со укинувањето на титулата Национален ... „СДС има пари да вработува и да ангажира дополнителни советници во министерството за култура, докажани партиски војници, учесници во шарената револуци...
Концерти на Хели Сиекинен и на „Т.А.О“ бендот вече... Втората вечер во рамки на џез-викендот на „Охридско лето“ предвидува два концерти и тоа на финската уметничка на хармоника и бандеон Хели Сиекинен од ...
Во Крива Паланка изведена монодрамата „Песни за та... Поеми од Никола Јонков Вапцаров интерпретирани во вид на монодрама насловена „Песни за татковината" од актерот Петар Темелковски беа претставени синоќ...
Изложбата „Спектрум“ на Маја Кировска во Португали... Изложбата „Спектрум“ на Маја Кировска ќе биде претставена на манифестација во Брага, Португалија што се одржува од денеска до 6 септември. На изло...
Заврши 18. Меѓународна ликовна колонија „Ниже Поле... Ликовни уметници од повеќе држави во регионот го завршија учеството на 18. Меѓународна ликовна колонија „Ниже Поле“ која од 2000 година се одржува во ...
Божиновска: Укинувањето на Законот за национален у... Укинувањето на Законот за национален уметник на Република Македонија, претставува врв на понижувањето на сопствените културни дострели од страна на СД...