ФОТО: Модерна архитектура акцентирана со зеленило

ФОТО: Модерна архитектура акцентирана со зеленило

Вилата „Пејгер“ се карактеризира со силен геометриски профил со истакнати агли и рабови и цилиндрична централна кула.

Белите ѕидови на куќата се акцентирани со бакарни облоги и големи стаклени врати и прозорци, создавајќи модерен и елегантно дотеран стил.

Градината, која исто така е дел од проектот, претставува совршена спротивност на оваа структура, обидувајќи се да најде убавина во силните контрасти. Нејзините линии се нежни и природни, што може да се забележи во скиците на патеките кои се пружаат покрај куќата.

Колекцијата на разновидни билки и тревата создава спонтан природен изглед, но всушност е резултат на внимателен избор и повеќегодишно искуство. Во секое време од годината, во оваа градина можете да уживате во нови бои, мириси и нови емоции.

Границите на самиот имот се скриени со декоративни растенија, бамбус и билки со високи стебла, како даб и бреза. Со криењето на границите овој имот делува поголем, по простран и во исто време многу по удобен.

Всушност, овие природни гранични ѕидови создаваат изобилие на приватност, бидејќи благодарение на нив оневозможени се секакви љубопитни погледи во просторот на вилата.

Поврзани вести

ФОТО: „Хобитска“ куќа во Шкотска... Во близина на шкотскиот град Томиџ е сместена несекојдневна куќа, која потсетува на домот на Билбо Бегинс, херојот на Толкин од „Господар на прстените...
ВИДЕО: Монтажна куќа на копче сама се гради за 8 м... Инжинери дизајнираа монтажна куќа која на притисок на копче сама се изградува за осум минути и е една од многу монтажни објекти кои ги дизајнира брита...
Уметнички за Адидас дизајнирале 50 модели на патик... Адидас ангажирал 12 уметнички за да дизајнираат посебен вид Албатрос патики за секоја држава во САД. Уметничките биле избрани преку страницата Refiner...
ФОТО: Елегантен дизајн на стан во Будимпешта... Во духот на проектите од типот „направи сам“, белгиското дизајнерско студио „Маргеза“ редизајнираше, и опреми стан во центарот на Будимпешта. ...
ФОТО: Лампи од природни материјали... За љубителите на уникатните работи, фирмата „Ел Торент“ ја претстави линијата на лампи „Корд“. Инспирирана од природата, линијата „Корд“ се со...
ФОТО: Печатени шаховски фигури со двојна намена... „Ливинг Чес“ создаде 3Д печатени фигури со двојна намена - шаховски фигури и стилски микро саксии за билки. Целокупниот комплет содржи 32 фигу...