Фејсбук воведува ГИФ анимации во коментарите

Фејсбук воведува ГИФ анимации во коментарите

Опциите за праќање на одговор на Фејсбук стануваат се повеќе анимирани, па социјалната мрежа на своите корисници сега ќе им пружи можност и за испраќање на ГИФ анимации во коментарите, кои компанијате ги тестираше во последните три месеци.

ГИФ анимациите Фејсбук ги воведе пред две години, но корисниците мораа да ги пребаруваат УРЛ адресите на кои тие се поставени на други сајтови, а сега тој процес е многу поедноставен бидејќи новата опција им овозможува на корисниците да пребаруваат и да поставуваат ГИФ-ови од други сервиси директно во полето за коментари.

Во текот на минатата година на Месинџер биле пратени 13 милијарди ГИФ анимации, а само за минатата Нова година пратени биле околу 400 милиони, наведува Фејсбук.

Поврзани вести

Европската унија почнува да развива европски супер... Европската комисија веќе подолго време размислува за изградба на супер компјутер на подрајчето на ЕУ, кој би служел на земјите членки и би овозможил н...
Изум кој го унапредил возењето: 90 години на серво... Без никакви дилеми, системот за сопирање е прв и најважен дел од безбедносните компоненти на возилата, но пред еден век автомобилските сопирачки со ма...
Хај-тек славини за бањи Еден од најефективните начини да ја модернизирате својата бања е вградување на хај-тек елементи. Кога се во прашање хај-тек уредите за бањи, со де...
Контроверзна апликација од Саудиска Арабија го осв... Замислете дека можете да слушнете се што вашите колеги, пријатели и членови на семејството мислат за вас, а да не знаете кој ви ги праќа пораките. Ток...
Професор од Јејл тврди: Американците никогаш не ст... Секој нормален човек, кој ги следи настаните поврзани со истражувањето на вселената, разбира дека Американците не можеле да стигнат до Месечината во 6...
Уругвајски ученик заработил 10.000 долари откривај... Уругвајскиот ученик Езакиел Переира благодарение на Гугл за само некоку часа заработи 10.000 долари. Переира успеал да ги заработи парите откако от...