Реконструкција на покривот на ОУ „Страшо Пинџур“ во Чешиново

Реконструкција на покривот на ОУ „Страшо Пинџур“ во Чешиново

Со средства во висина од над еден ипол милион денари ќе се изврши реконструкција на покривот на подрачното основно училиште „Страшо Пинџур“ во Чешиново.

Со реконструкцијата се планира целосна замена на старите керамиди на околу 1000 метри квадратни, како и на дрвената конструкција од покривот, громобранската инсталација и на олуците. Ќе биде поставена и термоизолација.

Изведувач на работите ќе биде компанијата „Тонко СР“ од Кочани, а градежните активности се планира да завршат до почетокот на новата учебна година.

Со новите градежни зафати ќе се докомплетира енергетската ефикасност на училишниот објект, на кој пред пет години се изврши реновирање на фасадата, замена на прозорците и вратите и се воведе парно греење. Средствата за реконструкцијата тогаш беа обезбедени од страна на Општината Чешиново-Облешево преку ГЕФ проектот на Светската банка, како и од донација на Полската амбасада во Македонија.

Поврзани вести

Утре Собранието ќе гласа за разрешување на Марко З... За утре во 11 часот, претседателот на Собранието Талат Џафери го закажа продолжението на 6-та седница. По тринаесет дена маратонски дискусии  реплики ...
Љупчо Палевски четири часа беше на распит во СЈО... По четири часа распит, бизнисменот Љупчо Палевски заедно со неговиот адвокат излегоа од специјалното јавно обвинителство, но не сакаа да коментираат з...
Заврши  расправата за разрешување на Марко Зврлевс... Заврши дебатата за разрешување на Јавниот обвинител Марко Зврлевски. Продолжението ќе биде дополнително закажано. Координаторот на една од пратенич...
Мицкоски: Извршниот комитет предложи пет кандидати... Христијан Мицкоски од ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција изјави дека ВМРО-ДПМНЕ била во полна кондиција пред локалните избори, заокрожувајќи ги с...
Богоевски: Реформите во МВР и во државните институ... Павле Богоевски денеска во изјава за медиумите рече дека за разлика од претходната практика на раководството на прикривање и заташкување на прекумерна...
Потврдено постоење на пет неолитски градби на лока... Истражувањата на археолошкиот локалитет Врбјанска Чука се завршени и во рамки на ископувањата е потврдено постоење на пет неолитски градби во простор ...