Уникатен часовник во облик на череп

Уникатен часовник во облик на череп

Швајцарскиот производител „L’Epée 1839“ во соработка со брендот „Kostas Metaxas“ го креираше прекрасниот часовик во форма на череп „ L’Epée 1839 Requiem By Kostas Metaxas“.

Часовникот поседува дисплеј за часовници во очните празнини,а направен е од леен алуминиум.

Понуден е во две варијанти, едната е црна со механизам од позлатен месинг и златна верзија од алуминиум со механизам од паладиум.

Часовникот се движи со помош на „1853 ХМД“ механизам до осумдневна резервна енергија.

„L’Epée 1839 Requiem By Kostas Metaxas“ е прв примерок во колекцијата на нови черепи на овој бренд.

Станува збор за лимитирано издание од по 50 примероци од двете верзии.

Поврзани вести

ФОТО: Реновирана стара куќа во Калифорнија... Студиото „Архитект Прајнис“ реконструираше еден бунгалов во Калифорнија, изграден во 30-те години на минатиот век, давајќи му модерен дизајн без компр...
ФОТО: Куќа во американски стил... На страсните љубители на архитектурата добро им е познато името Френк Лојд Рајт, визионер кој дизајнирал градби пред своето време и се смета за еден о...
ФОТО: Нова линија на порцеланско осветлување... Дизајнерката Габриела Леви го избрала порцеланот како материјал за изработка поради неговата издржливост и разноликост. Таа креирала прекрасна...
ВИДЕО: Најелегантната трпезариска маса... Создадена со префинета елеганција, „Juggler Table“ е модерна маса, што е дело на „Sayar&Garbieh“ студиото од Бејрут, инспирирана од либанската култура...
ФОТО: Дрвото како материјал на модерното време... Архитектонското студио „Тенфифтифајв“ неодамна го комплетираше реновирањето на историска куќа сместена во австралискиот град Мелбурн. Црните ч...
ФОТО: Мистериозен затемнет стан во Киев... Користењето на светли бои е еден од основните принципи и свето правило за уредување на ентериерот. Светлите тонови визуелно ја зголемуваат прос...