КХВ: Илија Филиповски успешно го презема „Технокомерц” АД Скопје

КХВ: Илија Филиповски успешно го презема „Технокомерц” АД Скопје

Комисијата за хартии од вредност на Република Македонија (КХВ) на 114-тата седница ја прифати понудата за преземање на акции издадени од „Технокомерц” АД Скопје што ја даде лицето Илија Филиповски.

Како што информираат од КХВ, понудата за преземање била прифатена од вкупно 22 сопственици на обични акции со право на глас во „Технокомерц” АД Скопје кои поседуваат вкупно 3.688 обични акции што претставува 16,76 отсто од вкупниот број на обични акции со право на глас.

– Врз основа на оваа понуда, преземачот Илија Филиповски се стекна со 3.688 обични акции и заедно со акциите што веќе ги поседува има вкупно 11.184 обични акции, што претставува учество од 50,84 проценти од вкупниот број на обични акции, издадени од “Технокомерц” АД Скопје, соопшти КХВ и прецизира дека преземањето на хартиите од вредност се изврши по цена од 1.000 денари по акција.

Поврзани вести

Заврши жетвата на житни култури во Делчево и Макед... Од засеаните 795 хектари пченица, јачмен, рж, овес и тритикале во Делчево и Македонска Каменица, добиени се 1.400 тони род. Според раководителот ...
ВМРО-ДПМНЕ: Граѓаните сакаат да знат каде ќе заврш... ВМРО-ДПМНЕ реагира на соопштението на СДСМ на тема задолжување. „Време е владата на СДС да престане да се крие позади бледи партиски соопштенија. ...
Којзеклиска: Благодарение на ВМРО-ДПМНЕ пензиите о... Марија Којзеклиска од ВМРО-ДПМНЕ денеска на прес-конференција изјави дека СДСМ го менувале влакното, но не и карактерот. - Два ипол месеци откако д...
Визбите со финансиски проблеми и залихи, но гарант... Винарските визби имаат проблем со ликвидноста и залихите, но уверуваат дека годинашниот род грозје ќе биде откупен во целост. Како што истакнаа пр...
ВИДЕО: Рокот за консултации и сугестии на ЕНЕР зго... Рокот за консултации на Единствениот национален електронски регистар на прописи на Република Македонија - ЕНЕР (ener.gov.mk) се зголемува од 10 на 20 ...
СДСМ: Владата го намалува јавниот долг... СДСМ со писмено соопштение реагира на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ во врска со јавниот долг на државата. „ВМРО-ДПМНЕ, партијата што 11 години расипни...