Изложба на Владимир Темков во ФЛУМ

Изложба на Владимир Темков во ФЛУМ

Изложбата „Потрага по смислата на ликовноста, во соочување со убавината на природата“ на македонскиот ликовен уметник Владимир Темков ќе биде отворена на 23 мај во галеријата на Факултетот за ликовни уметности во Скопје.

На изложбата ќе бидат претставени дела од магистарски труд изработени во акрил на платно.

Владимир Темков е роден во 1959 година во Кавадарци. Во Скопје завршил Средно уметничко училиште, Педагошка академија и Факултет за ликовни уметности, каде и магистрирал. Живее и работи во Кавадарци.

Досега имал голем број самостојни и групни изложби. Учествувал на многу меѓународни колонии, во државата и во странство и остварил неколку студиски престои во странство.

Поврзани вести

Концерт на Младинскиот камерен оркестар на здружен... Во Скопје вчера гостуваше Младинскиот камерен оркестар на Турското културно здружение Турској кој одржа концерт на класична музика, организиран во сор...
Вељановски разрешен, Сашо Тасевски нов в.д. на Дра... Министерството за култура донесе решение за разрешување на Роберт Вељановски од функцијата директор на Драмски театар-Скопје. За вршител на должноста ...
„Биографија низ фотографија“ – изложба за Че... По повод 60 години од смртта на Методија Андонов Ченто (24 јули 1957), првиот претседател на Президиумот на АСНОМ, синоќа во ликовната галерија на Дом...
На „БитФест“ отворена изложба со избрани ликовни д... Во рамки на манифестациите посветени на 100-годишнината од раѓањето на битолскиот ликовен уметник Борислав Траиковски (1917-1996), синоќа на „БитФест“...
Соло-концерт на рускиот пијанист Александар Синчук... Музичката програма на годинашното 57. издание на фестивалот „Охридско лето“ продолжува со вечерашниот концерт на рускиот пијанист Александар Синчук. ...
Промоција на романот „Земјотрес, 5:17“ од Владимир... Во Музејот на Град Скопје вечер ќе биде промовиран романот „Земјотрес, 5:17“ од Владимир Плавевски што неодамна го објави „Македоника литера“, а кој е...