Сите авиони на небото со апликацијата „Airspace Explorer“ можат да се следат во реално време

Сите авиони на небото со апликацијата „Airspace Explorer“ можат да се следат во реално време

Новата апликација Ви овозможува на 3D картата на светот да ги следите летовите на сите авиони, што во дадениот момент се наоѓаат во воздух.

„Airspace Explorer“ (пребарувач) обезбедува информации за маршрутата на секој авион, височина на која лета, неговата брзина и типот.

За разлика од другите апликации, оваа дава и радарски податоци за позицијата на авионот, секако, не сметајки ги воените авиони.

Со апликцијата ќе може да ја набљудувате 3D картата на воздушниот простор и да стекнете вистински увид за височината на која авионите се движат, како и разликата меѓу контролираниот и неконтролираниот воздушен простор.

„Airspace“ експлорерот моментално е достапен за ајпед уредите што се оперативни со 9.3 верзијата на iOS-а или поновата.

Поврзани вести

Најтоплото место на светот, вистински предизвик за... Долината на смртта, пустина во источна Калифорнија, е едно од најтоплите места на планетата. И додека тамошните жители на 51 степен ги спуштаат рол...
Белгија ќе остане без најголемите гастрономски атр... Брисел најави планови за забрана на штетната хемикалија акриламид, но тоа значи дека наскоро може да остане без својот препознатлив деликатес. Евр...
Зошто туристите толку многу го сакаат ова село во ... Местото Кајзерберг е прогласено за најубаво село во Франција, објави Лонли Планет. Победникот го бирале учесниците во анкетата спроведена во емиси...
Пекол на „рајскиот остров“: Ужасната вистина за Ба... Бали е се попопуларна туристичка дестинација, која подеднакво ги привлекува и љубителите на кампирањето и оние, кои уживаат во луксузните одмаралишта....
Билетите одат во историјата: Шведска компанија вов... Шведската железница СЈ на своите патници им нуди користење на биометриски чип вграден во раката, наместо класични билети и со тоа станува прва транспо...
ВИДЕО: Пронајдено езеро под море, кој тука ќе нурн... Во Мексиканскиот Залив, длабоко под површината на морето, се крие едно необично езеро. Секој, кој ќе се обиде да влезе во него неизмерно ќе страда, из...