ВИДЕО: Модерен дизајн на ретро грамофони

ВИДЕО: Модерен дизајн на ретро грамофони

Холандската компанија „Минион“ успеала да креира модерен ретро грамофон со кружна форма.

Минималистичкиот грамофон ги спојува во себе ретро естетиката со најмодерната технологија, иако се контролира со помош на централен управувач што во себе крие бројни модердни компоненти.

Централниот дел на овој грамофон е направен од махагони и тој ги контролира сите функции на овој апарат.

Уште една интересна карактеристика на овој грамофон е фактот дека може да биде поставен и хоризонтално и вертикално, а може да се користи и во комбинација со безжични звучници.

Поврзани вести

ФОТО: „МИЛЕСИМЕ“ – Ковчег за вино од 100.000... Француската компанија „Т.Т.Трункс“ го претставува своето ново ремек дело. Станува збор за импресивниот „МИЛЕСИМЕ Трунк Т512“ ковчег, што е креиран за ...
Креативна пренослива лампа „Томасо Колдера“ студиото ја креираше „Елмета Смарт Тејбл Ламп“, преносливата лампа за маса со прекрасен и иновативен изглед. Секоја од лампи...
Совршен покер комплет Овој луксузен сет е изработен од премиум материјал. Чиповите се изработени од 13,7 килограми тежок метеорит што паднал во северниот дел на Шведска пре...
ВИДЕО: Најстариот трговски центар во САД претворен... Еден од најстарите трговски центри во Америка, Провиденс Аркејд по неговото банкротирање и напуштање беше реновиран и претворен во место за живеење. ...
Награди од конкурсот за студентски плакат „Републи... Ана Петрова и Иван Дургутовски - студенти на Факултетот за арт и дизајн од Европскиот универзитет и Анастасија Јовческа - студентка на Факултетот за д...
ФОТО: Бетонска куќа што наликува на тврдина... Бетонска куќа, што се наоѓа во швајцарскиот град Савиесе, дизајнирана е со цел на најдобар начин да се вклопи во стрмната падина. Поради близин...