ФОТО: Бетонска куќа што наликува на тврдина

ФОТО: Бетонска куќа што наликува на тврдина

Бетонска куќа, што се наоѓа во швајцарскиот град Савиесе, дизајнирана е со цел на најдобар начин да се вклопи во стрмната падина.

Поради близината на домовите од околината зградата е од цврст бетон со цел да се намали видливоста на ентериерот од надворешна страна.

Екстериерот на куќата е обележан со стаклени сегменти за да се обезбеди природна светлина.

Куќата е поделена на три скалести полукатови во кои се сместени влезниот ходник, дневната соба и спалните соби.

На второто ниво има две бањи и работна соба, додека на третото ниво е кујната, трпезаријата и простор за седење.

Дополнителниот трем е на спротивната страна од дневната соба и пружа континуитет меѓу внатрешните и надворешните површини.

Поврзани вести

ФОТО: „МИЛЕСИМЕ“ – Ковчег за вино од 100.000... Француската компанија „Т.Т.Трункс“ го претставува своето ново ремек дело. Станува збор за импресивниот „МИЛЕСИМЕ Трунк Т512“ ковчег, што е креиран за ...
Креативна пренослива лампа „Томасо Колдера“ студиото ја креираше „Елмета Смарт Тејбл Ламп“, преносливата лампа за маса со прекрасен и иновативен изглед. Секоја од лампи...
Совршен покер комплет Овој луксузен сет е изработен од премиум материјал. Чиповите се изработени од 13,7 килограми тежок метеорит што паднал во северниот дел на Шведска пре...
ВИДЕО: Најстариот трговски центар во САД претворен... Еден од најстарите трговски центри во Америка, Провиденс Аркејд по неговото банкротирање и напуштање беше реновиран и претворен во место за живеење. ...
ВИДЕО: Модерен дизајн на ретро грамофони... Холандската компанија „Минион“ успеала да креира модерен ретро грамофон со кружна форма. Минималистичкиот грамофон ги спојува во себе ретро естети...
Награди од конкурсот за студентски плакат „Републи... Ана Петрова и Иван Дургутовски - студенти на Факултетот за арт и дизајн од Европскиот универзитет и Анастасија Јовческа - студентка на Факултетот за д...