Уставот и државата се свети и нив не смее да ги чепка никој!

Уставот и државата се свети и нив не смее да ги чепка никој!

Дожд од националистичко „патриотски” пораки, ех мој чудесен Балкане.

Ај од овде „Азискиот дел“ (како што некои мои соседи Срби, Албанци, Роми, Македонци… милуваат да го наречат по ново познатото старо Кумановско Пиротско мало) да прашам кои се вистинските патриоти?

Вие господине Рама со вашите изјави дополнително му давате ветар во грб на корумпираниот режим кој што е на заминување, оставете не нас во Македонија ние ги споделуваме и ќе ги решаваме нашите проблеми заедно а тие се исти како и Вашите почитуван соседу, глад, беспарица, корупција, криминал… не дефокусирајте од Вашето секојдневие, оваа овде е наша борба.

Македонија дали ќе постои не зависи од Вас, таа постоела и опстоила низ векови благодарејќи на нејзините граѓани и пријатели кои веруваат во живот за сите.

И на крај една порака до оние „патриотите“ што шкртаат пред врати и под прозори, тепаат новинари и повикуваат на линч:

– Лесно е да се биде патриот во моноетничко опкружување, дојди живеј само еден ден тука со нас и ќе ја разбереш суштината на мултиетницизмот.

Некои многу одамна за џакови пари ги продадоа нивните имоти и си заминаа, денеска некои однив се најгласните патриоти, но ние останавме тука на дедовината, веројатно поради тоа денеска сме предавници.

Јас ќе ја продолжам мојата борба против сегрегација, кантонизација и гетоизација бидејќи верувам во општество за сите.

Уставот и државата се свети и нив не смее да ги чепка никој!

Максим Димитриевски

Поврзани вести

Крајот ти е право пред тебе, повели сам право во б... На крајот од секоја игра и пиунот и кралот завршуваат во иста кутија Како и на крајот на секој филм, а секој филм има крај, така и овој нашиов хоро...
Смирено, госпоѓо Рејтинг! Дали Билјана Василева Трендафилова, главната и одговорна уредничка на „ТВ Нова“ слушнала за А1 телевизија? Знае ли дека бремена жена беше во притв...
Народот го разболевте, сега и го умирате... Богатиот и во странство е како дома, а сиромашниот и дома е туѓ Златото рѓа не фаќа, ама затоа за него се фаќаат само рѓи Мислев дека после посл...
Не наседнувајте на манипулациите, прегрнувајте се!... „Омразата која ја имате кон некои луѓе, нека не ве натера да бидете неправедни!“ - Куран, 5. Поглавје – „Ел Маида“, 8. стих Годината 2001, уште бев...
Трчај Грујо трчај, упс Форест... Борбата сам против сите означува борба сам против себе Дали ние навистина сме во 21 век или ова е само една илизуја? Македонија повеќе наликува на ...
Ме насмеа Ѓорге, како Јешка од Параќин... Ете, тоа е... Господ да му даде здравје и живот на претседателот Иванов. Имам заборавено кога последен пат сум се насмеал. Мислам на убаво смеење, од ...