„Тиквеш“ исплати 60 отсто од откупеното грозје

„Тиквеш“ исплати 60 отсто од откупеното грозје

Заклучно со 15-ти февруари оваа година, до кога истекува законскиот рок за исплата на втората рата од средствата за откупеното грозје од последната берба, винарската визба „Тиквеш“ исплати речиси 63 отсто од вкупната вредност.

– Повторно го надминавме законскиот праг кој предвидува до средината на февруари на лозарите да им бидат исплатени минимум 60 проценти од средствата за откупеното грозје. На ваков начин го потврдуваме својот сериозен однос кон своите партнери – лозарите, овозможувајќи им навремено и квалитетно да ги реализираат сите планирани подготовки за новата винска сезона, велат од „Тиквеш“.

Минатата година, винарската визба „Тиквеш“ откупи околу 17,5 милиони килограми грозје со вкупна вредност од 263,5 милиони денари.

Поврзани вести

Исплатени 8,6 милиони евра субвенции за житни и гр... Министерство за финансии денеска исплати 532,7 милиони денари или 8,6 милиони евра поддршка од кои 517,9 милиони денари субвенции за одгледување житни...
Реакција: Прилепската пиварница ја почитува конкур... Прилепската пиварница денеска со соопштение реагираше на одлуката на Комисијата за заштита на конкуренцијата со која Пиварницата ја казнува со 2,8 мил...
Шојбле: За три недели можен е договор за Грција... Германскиот министер за финансии Волфганг Шојбле е оптимист дека меѓународните кредитори можат да ги надминат разликите и во период од три недели да с...
Заврши десеттиот Лидер проект за бизнис образовани... Заврши десеттото јубилејно издание на програмата за бизнис образование Лидер проект која е резултат на македонско-канадска соработка. По комплетира...
Реакција на Пивара Скопје АД за одлуката на КЗК... Пивара Скопје АД во соопштение до медиумите наведува дека категорично се противи на одлуката на Комисијата за заштита на конкуренцијата (КЗК) со која ...
Опозицијата во Грција се противи на продажбата на ... Опозицијата во Грција се противи на продажбата на 20 отсто од акциите на телевизискиот канал Мега, бидејќи хартиите од вредност се откупени од солунск...