Природно оружје за борба против непријатниот мирис на стапалата

Природно оружје за борба против непријатниот мирис на стапалата

Претераното потење на стапалата, посебно ако се носат чевли од вештачка кожа, со постава од синтетика илу гума, како и синтетички чорапи, на многумина дури и во текот на зимата им претставува голем проблем.

Во борбата против непријатниот мирис на нозете, најважно е да се променат чевлите и да се носат само онакви што се направени од природни материјали.

Исто така, добро е да се има повеќе чифта сезонски чевли, бидејќи ако секој ден облекувате исти чизми, кои не стигнуваат да се исушат од влага, дури и во тие од кожа, брзо ќе се појави непријатен мирис.

Покрај тоа, зголемете ја хигиената на стопалата, носете исклучиво памучни чорапи, користете мирисни купки, пудри или комбинација на одредени билни и хемиски препарати кои можете да ги подготвите и сами.

Поврзани вести

Оставањето на алкохолот без стручна помош може да ... Алкохоличарите кои се обидуваат да ја победат својата зависност без професионална медицинска помош, можат да се доведат до многу смртоносна состојба, ...
До 2050 година во светот ќе има 130 милиони луѓе б... До 2050 година повеќе од 130 милиони луѓе во светот ќе живеат со деменција. Еден од секои три случаи може да биде спречен ако луѓето во голема мерка с...
„Нутри зона на БИТ ФЕСТ“ Здружението за промовирање на здрава исхрана, „Нутри-зона-Битола“ вечер во Битола ќе ја промовира здравата исхрана и здравиот начин на живот кај широк...
Бучавата има негативно влијание врз плодноста кај ... Истражување на јужнокорејски научници сугерира дека изложеноста на бучава во текот на сонот има негативно влијание врз плодноста на мажите. Научни...
Одредено количество на кафе го продолжува животнио... Пиењето три филџани кафе дневно може позитивно да влијае на долговечноста, се тврди во британска студија изработена врз основа на истражување направен...
Менструалниот циклус не влијае на намалувањето на ... Долго се сметаше дека менструалниот циклус влијае на работата на мозокот кај жените, но едно ново истражување покажа дека хормоните во текот на менстр...