СКАНДАЛОЗНО: Трошеле не трошеле за парно, ќе плаќате

СКАНДАЛОЗНО: Трошеле не трошеле за парно, ќе плаќате

Вест oбјавува скандалозна и шокантна вест. Сите оние кои, се исклучија од користењето на парното, до 1-ви октомври ќе треба да де вклучат.

Ова е пропишано во Правилникот за условите за снабдување со топлинска енергија, до кој дошла Редакцијата, а треба да биде објавен во „Службен весник“.

Рухи Бакију, втор човек на Комисијата, кој не гласал за Правилникот, вели дека регулаторот сака сите кои што се исклучиле повторно да се вратат во системот.

Ова го оправдува со желбата за пониска цена. „Вест“ објавува дека ако некој повторно сака да се исклучи, ќе мора да добие согласност од сите станари, а ќе има обврска да плаќа и месечен надоместок.

Поврзани вести

(ВИДЕО) Каранфилова Пановска: По секои избори ВМРО... Владата издвојувала многу повеќе пари за граѓанскиот сектор отколку Фондацијата на Сорос (ФООМ) во Македонија. Фондацијата Отворено Општество Македо...
ДУИ контра ВМРО-ДПМНЕ за “десороизацијата“ и напад... ДУИ не се согласува со ставот на ВМРО-ДПМНЕ околу процесот на „десоросоизацијата”, процес кој го измисли и најави Никола Груевски против сите невладин...
ЗНМ: Осуда на вербалното насилство на власта проти... Здружението на новинарите на Македонија го осудува напливот на координирано вербално насилство на власта против новинари, кои се насочени против слобо...
Центар: Непознатиот советник на ВМРО-ДПМНЕ да не ј... ВМРО-ДПМНЕ преку лаги се обидува да ги изманипулира граѓаните на Центар, а опседнатоста со Жерновски добива веќе медицински размери. Добро е што ко...
Тодоров како и Груевски е минато, за здрвјето на г... Нова одговорна Влада на граѓаните на Македонија ќе го крене уништеното јавно здравство и со совесни мерки и политики ќе го штити здравјето на граѓанит...
Ристевски: Жерновски е неспособен да се справи со ... Состојбите со улиците во Центар стануваат загрижувачки, после секој паднат снег. Сите се загрижени, освен мрзливиот градоначалник Андреј Жерновски, ре...