Дали сте знаеле дека времето на раѓање го одредува вашиот карактер?

Дали сте знаеле дека времето на раѓање го одредува вашиот карактер?

24 часа – 24 различни карактеристики на личноста. Датумот на раѓање не е доволен показател за утврдување на вашите особини. Точноста на анализата зависи и од часот на раѓање. Погледнете што покажува вашиот час на раѓање за вас.

Од 0-01 часот

Овие лица се карактеризираат со агресивност (Овен), придружена со издржливост (Сатурн). Околината за нив мисли дека се многу тврдоглави и горди. Немаат чувство за дипломатијата. Во поволни околности, нивната констелација може да доведе до неверојатни творечки достигнувања.

Од 01-02 часот

Моќ, престиж и статус преставуваат се за овие лица. Затоа, нивните најблиски обично страдаат. Тие се успешни во животот, благодарение на тоа што знаат да се справат со голема количина енергија која секогаш е околу нив. Сепак за постигнувањето на успехот треба да им се заблагодарат на безрезервната поддршка од влијателните пријатели и пред се постарите лица. (Јупитер), постарите (Јарец) лица.

Од 02-03 часот

тие сакаат да се посветат на поголем број задачи истовремено. Динамични се и сакаат да уживаат, но исто така и многу брзо губат интерес за работите што ги започнале. Понекогаш се избувливи и нетолерантни, па малку поголемо трпение понекогаш би им завршило голема работа.

Од 03-04 часот

Нежни чувствителни, можете лесно да се повредат. Лојалноста и љубовта им е многу важна, исто како што им е важна околината и семејството. Финансиската стабилност им оди од рака, може да се каже дека многу добро наоѓаат пари за живот.

Од 04-05 часот

Нивните мисли се секогаш насочени кон одредена цел. Тие се полни со концентрација и волја. Затоа, во секој бизнис брзо стануваат авторитети. Но, сепа тие повеќе се како некој „салонски“ лав. Кога ќе им се дадат премногу значење на општествените односи, ведѓ потоа паѓаат во депресија.

Од 05-06 часот

Најдобро се чувствуваат кога се наоѓаат во позиција во хаосот да воведат ред. Сакаат детали и затоа многу им е тешко да направат разлика помеѓу потребното и непотребното. Често се изложуваат на ризик затоа што парите ги трошат на работи кои не им се неопходни.

Вредни се и ги извршуваат своите должности совршено.

Од 06-07 часот

Шармантен се и секогаш добро облечени. Нивното место на живеење е секогаш вкусно украсено, посебно дневната соба или некое посебно место каде се собираат со нивните пријатели. Љубезни се кон сите. Најголемата опасност за овие лица лежи во фактот што емоционалната сигурност ја пронаоќаат во другите, а не во самите себе..

Од 07-08 часот

Овие лица се многу дирекни и немаат влакна на јазикот. Тие го зборуваат тоа што го мислат, но знаат да бидат и молчаливи. За успехот во работата можат слободно да им се заблагодарат на својата бујна фантазина, но и подготвеноста да се посветат на една цел. Интригите и недовербата нив ги вадат од такт.

Од 08-09 часот

За овие лица спортот, долгите прошетки, играта се многу важни. Постојано се обидуваат да ги поминат границите, независно дали станува збор за социјални, духовни или национални граници. Ги привлекуваат непознатите. Секогаш се расположени за нови пријателства. Родени се авантуристи.

Од 09 – 10 часот

Секогаш им се потребни конкретни поводи да бидат активни. Благодарение на големиот талент за ориентација и дисциплина секогаш ја постигнуваат целта што си ја поставиле. Добро им доаѓа кога им помагаат на другите, особено на членовите на своето семејство.

Од 10 до 11 часот

За нив сите луѓе се исти. Не прават класни разлики, секому му дозволуваат да има свој личен став и мислење. Имаат целосно разбирање за се, секогаш се отворени за нови идеи и знаат како да се справат со мистичните категории. Бидејќи толку многу ги сакаат луѓето, секогаш се опкружени со искрени пријатели.

Од 11 до 12 часот

Посебно се успешни кога работат нешто „зад сцена“. Тогаш навистина можат да завршат голема работа. Сакаат мир за да си ги наполнат батериите. Ништо не стои на патот на нивната кариера во полето на уметноста.

Од 12 до 13 часот

Секоја работа ја завршуваат до крајот. Размно избираат на што ќе го трошат своето време и пари. Материјалната сигурност и семејството им се најважни за дневниот мир и среќа. Многу ретко се саминицијативни. Ретко воспоставуваат сами контакти.

Од 13 до 14 часот

Мислењата на другите често ги земаат при срце. Мислат дека секогаш се во центарот на вниманието. Веруваат само во она шти тие лично мислат дека е вистина. Можеби токму тоа ги носи до неверојатниот успех во бизнисот.

Од 14 до 15 часот

Обично му остануваат верни на својот патрнер до крајот на животот, но ако помислат дека тие не го заземаат главното место во неговото срце, веднаш бараат друг партнер. Уметноста и глумечето им се главните порвесионални приоритети. За децата се подготвени да жртвуваат сè.

Од 15 до 16 часот

Целосно се посветуваат на работи во кои можат да ги внесат сите свои чувства. Обично се многу срдечни и зрачат од самозадоволство. Знаат да бидат нервозни, ако се одбиени. Потребно е да ја контролираат својата лутина за да ја одбегнат агресивноста, тешките зборови и навреди.

Од 16 до 17 часот

Парите за нив имаат важна улога. Мислат дека во првата половина од живот треба да успеат да обезбедат се што им треба. Добро се снаоѓаат со секојдневните проблеми и ситните измами. Знаат да ги претпостават нештата однапред.

Од 17 до 18 часот

Се додека се зависни од желбата за совршеност, луѓето ги ценат и сакаат. Многу се практични и знаат да се носат со успехот, но и со противниците. Сепак деталите многу често знаат да им застанат на патот и да им ги расипат плановите за иднината.

Од 18 до 19 часот

Само со поддршка на други се сигурни во себе и во остварувањето на своите цели во животот. Им треба многу време за да се помират со своите неуспеси. Најголемата опасност лежи во фактот што нивниот партнер може да им побара барања на долг рок кои тие нема да можат да ги исполни.

Од 19 до 20 часот

Склони се да ризикуваат и само затоа понекогаш имаат и добри позиции во општеството. Поради своите пренагласени сексуални барања не успеваат да одржат долга врска, затоа што другите вредности им се во втор план. Во суштина се што прават нема мерка.

Од 20 до 21 часа

Ги возбудува новото и непознатото. Животниот еликсир им се далечните патувања и егзотичните земји. Верноста до гроб не важи за нив. Благодарение на оптимизмот по големиот пад секогаш цврсто застануваат на нозе.

Од 21 до 22 часот

Од страв да не ги повредат, често се бавни и неактивни. Но, кога еднаш ќе запознаат некој, тие веднаш стануваат топли и пони со елан. Преголемо внимание посветуваат на видливите докази на љубовта и многу се разочаруваат кога ќе сфатат дека работите не се такви какви што тие ги замислуваат.

Од 22 до 23 часот

Премногу се интелигентни и често мислат поинаку од другите. Можат да се справат со најтешките проблеми. Секогаш имаат предност над другите. Арогонтни се и не знаат дека скромноста е сеуште доблест.

Од 23-24 часот

Со нив владее таканареченото „ноќно сонце“. Тоа го симболизира внатрешното светло. Имаат тенденција да се занимаваат со окултни професии. Во секојдневниот живот не прават компромис. Нивното мото е „сè или ништо“, а во љубовта се склони кон посесивност и љубомора.

Поврзани вести

Пет најголеми мистерии на човештвото, кои се уште ... Б92 - Белград Наспроти фактот дека луѓето научно ги обработиле речиси сите аспекти од животот, сепак постојат некои факти кои се уште не можеме да ...
Жените најчесто ги изневеруваат сопрузите во своит... Според новите истражувања на Универзитетот во Квинсленд, веројатноста жената да го изневери својот сопруг е најголема во средината на нејзините 30-ти ...
ВИДЕО: Единствено патување во галаксијата наскоро ... Американската компанија Волт Дизни Паркс енд Ресортс планира изградба на хотел „Стар варс“, во кој посетители ќе можат да уживаат во целосното доживув...
Цени на возењето со такси ширум светот... Сите сме биле во ситуација, во која за такси сме платиле малку повеќе. Сепак треба да се знае дека цените за такси од земја до земја драстично се разл...
Зошто римскиот цемент се уште стои цврст додека не... Гардијан - Лондон Научниците ја открија тајната на силата на структурата на римскиот цемент на основа на вода. а сознанијата можат да им помогнат н...
Орган за чување на сеќавањата... Елементариум - Белград Кога пред неколку милениуми би прашале фараон од Средното Египетско Кралство каде се наоѓа неговото „јас”, би покажал кон ср...